Verdieping verschillende individuele opstellingsvormen

3 november 2023 – 10.00 tot 17.00 uur.

Datum : 03 november 2023
Locatie : Ommen

Harmony coaching geeft trainingsdagen met het therapeutische spel Hart op de tong. Hier gebruiken we de tafelopstelling met poppetjes. We kijken hoe het gezinssysteem werkt voor, tijdens en na de scheiding of traumatische gebeurtenis. Hoe een leerkracht, coach of therapeut met kennis van het systemisch werk, het verschil kan maken voor een kind met ‘lastig’ gedrag in het (school/familie)systeem.

“Deze dagen zijn vooral praktisch en leren je kijken zonder oordeel naar (familie)systemen.”

Dag 1: Tafelopstelling met poppetjes

- Theorie over kind, rouw, scheiding, loyaliteit in het familiesysteem. - Uitleg Hart op de tong in beeld. - Hart op de tong in beeld gebruiken bij het eerste gesprek. - Oefenen in tweetallen intake met Hart op de tong. - Systemische meditatie. - Hart op de tong bij rouw en verlies/bij scheiding uitleg. - Hart op de tong spelen met de hele groep met vragenkaartjes. - In twee/drietallen vragen uitzoeken voor een casus. - Spelvariaties met o.a. beeldkaarten, tips. - In Harmony lotgenotengespreksgroep waarin het spel gebruikt wordt.

Dag 2: Verdieping individuele opstellingsvormen

- Oefening gevoelens waarnemen in een systemisch veld. - Basisprincipes jij als begeleider. - Opstelling oefening in tweetallen. - Theorie Ieder zijn eigen plek, iedereen hoort erbij. - Opstelling rouw en verlies, scheiding, trauma. - Meditatie/oefening Ik sta achter je. - Theorie puzzel en grenzen. - Oefening grenzen aangeven. - Theorie Lot dragen, vergeven. - Opstelling last dragen.

Meer informatie over Harmony Coaching